Діяльність пов’язана із наднормативними викидами підлягає призупинці

Інспекцією подано позов до Вінницького окружного адміністративного суду щодо призупинки діяльності,  пов’язаної із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. А  саме: призупинка експлуатації одним із суб’єктів господарювання сушильного барабану асфальтозмішувальної установки на території м. Вінниці.




Нагадаємо, що у липні 2021 року спеціалістами Інспекції виявлено факт здійснення наднормативних викидів забруднюючих речовин (оксиди вуглецю, речовини у вигляді твердих суспендованих частинок, оксиди сірки та оксиди азоту), одним із суб’єктів господарювання, що займається виробництвом асфальтобетону на території м. Вінниці. За результатом перевірки субєкту господарювання  видано припис щодо усунення виявлених порушень.




 У вересні цього ж року проведено перевірку стану виконання припису, в ході якої встановлено, що порушення не усунуто, джерело експлуатується в режимі наднормативного викиду. За не виконання законних розпоряджень Інспекції посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за ст.188-5 КУпАП. Крім того, за систематичні порушення законодавства про охорону атмосферного повітря та не виконання припису,  дозвільному органу надіслано припис щодо анулювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці