Виявлено незаконний видобуток корисних копалин

Спеціалістами сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Вінницькій області під час здійснення заходів, спрямованих на виявлення та припинення фактів незаконного користування надрами виявлено два діючих цегельних заводи, для забезпечення яких цегельною сировиною здійснювалось самовільне користування надрами.

Перший незаконний видобуток суглинку зафіксовано 04.06.2020р.  на території Старостинецької сільської ради Погребищенського району в кар’єрі, який розташований поряд із заводом. З метою припинення незаконних дій та для встановлення осіб, які причетні до вчинення даного правопорушення, була викликана слідча оперативна група Погребищенського відділення поліції Калинівського відділу ГУНП у Вінницькій області. За результатами першочергових слідчих дій було встановлено особу жителя с. Старостинці Погребищенського району, який перебуваючи за кермом екскаватора незаконно видобував корисні копалини. Правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 47 КУпАП у вигляді штрафу та проведено розрахунок шкоди, який нанесено державі в наслідок самовільного користування надрами для пред’явлення претензії.

10.06.2020р. на території Маломочульської сільської ради Теплицького району зафіксовано другий незаконний видобуток суглинку в кар’єрі (за відсутності спеціальних дозволів на користування надрами) .На місце події була викликана слідча оперативна група Теплицького відділення поліції Бершадського відділу ГУНП у Вінницькій області з метою припинення незаконних дій та встановлення осіб, які причетні до вчинення даного правопорушення.Станом на 15.06.2020р. інформація від правоохоронних органів про внесення відомостей про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань по фактам самовільного користування надрами (видобуванні суглинку) до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області не надходила.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці