Інспекцією у березні виявлено 4 випадки спалювання твердих побутових відходів у населених пунктах області

Під час проведення рейдових перевірок у  березні 2021 року інспекторами  Державної екологічної інспекції у Вінницькій області виявлено 4 випадки спалювання твердих побутових відходів у населених пунктах області. За вищезазначені порушення відповідальних осіб було притягнено до адміністративної відповідальності згідно ст.82 КУпАП на загальну суму 2040 грн.  

Нажаль, із настанням весняного періоду громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях і часто таке прибирання завершується спалюванням побутових відходів. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти і порядку мають згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей. Адже коли спалюються побутові відходи в навколишнє середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання. У продуктах горіння містяться дуже небезпечні речовини – оксиди азоту, сірка, феноли, токсичні вуглеводи, канцерогенні діоксини, які можуть впливати на спадковість, не кажучи про сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів. Відомі випадки отруєння шкідливими речовинами, що виділяються при спалюванні пластикового сміття. Серед них дуже сильна отрута, створена людиною – діоксин, який може накопичуватись в організмі людини, постійно отруюючи та вбиваючи організм.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області звертається до громадян з проханням дотримуватись правил поводження з побутовими відходами та наголошує, що питання поводження з побутовими відходами у населених пунктах перебуває і надалі на постійному контролі Інспекції.

                   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці