Операція «Первоцвіт-2021» триває !

На підставі плану спільних заходів щодо проведення операції «Первоцвіт-2021», затвердженого Вінницькою обласною державною адміністрацією Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області розпочато проведення заходів, пов’язаних із збереженням ранньоквітучих рослин, а  особливо тих, які занесені до Червоної книги України.




16 березня 2021 року інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області спільно із лісовою охороною ДП «Вінницьке лісове господарство» та представників ЗМІ, на території Вороновицької об'єднаної територіальної громади було виявлено  громадянку, яка здійснювала збут об’єктів рослинного світу (підсніжник білосніжний) в кількості 150 рослин які занесені до Червоної книги України.

На порушницю було складено протокол за ч. 2 статті 88-1 КУпАП, матеріали якого буде  направлено на розгляд до судових органів.

 Звертаємось до громадян з проханням утримайтесь від збирання та придбання ранньоквітучих рослин, а особливо тих, які занесені до Червоної книги України.

Цим ви збережете природне надбання України для майбутніх поколінь.




  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці