Лісове господарство – це не тільки вирубка лісу !


Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області у період з 16.02.2021 по 26.02.2021 року було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства в межах зони діяльності державного підприємства «Гайсинське лісове господарство».

Так, під час здійснення зазначеного планового заходу було виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства а саме: порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі і вивезення деревини та заготівлі живиці, порушення «правил спеціального використання лісових ресурсів», порушення «Правил рубок головного користування», «Санітарних правил в лісах України» та «Правил пожежної безпеки в лісах України».

За результатами виявлених порушень спеціалістами Інспекції було складено протоколи про адміністративні правопорушення та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу, частина протоколів направлено на розгляд до судових органів.

На підставі зазначеного вище, начальником відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Сергієм Маланським спільно із керівництвом ДП «Гайсинське лісове господарство» (директор Лащенко М.М., головний лісничий Руденко С.І.) та з лісничими підпорядкованих лісгоспу лісництв, було проведено спільний захід щодо результатів проведеної перевірки та недопущення в подальшому вимог чинного природоохоронного законодавства. Крім того Сергієм Маланським було доведено до лісової охорони лісгоспу план спільних заходів щодо проведення операції «Первоцвіт-2021» та здійснення всіх необхідних заходів на предмет збереження ранньоквітучих рослин зокрема тих, які занесені до Червоної книги України.

Лісове господарство – це не тільки вирубка лісу. А й комплекс лісогосподарських заходів (робіт), який обов’язково включає в себе поновлення зрубаних лісів, а також догляд за ними.





 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці