Виявлено забруднення земельної ділянки

Інспекторами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області на підставі звернення громадянина проведено позапланову перевірку суб’єкта господарювання на території Калинівської міської об’єднаної територіальної громади за межами селища Гулівці.

Проведеною позаплановою перевіркою з виїздом на місце встановлено, що суб’єктом господарювання здійснено складування відходів тваринного погодження на земельній ділянці. Відділом інструментального лабораторного контролю було здійснено відбір проб на предмет забруднення земель і ґрунтів, зумовлене господарською діяльністю. Згідно протоколу вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів виявлено перевищення, що призвело до забруднення ґрунтів понад встановлені гранично допустимі концентрації

За результатами перевірки на відповідальну особу складено протоколи за порушення природоохоронного законодавства та видано припис на усунення виявленого порушення, а також роз’яснено вимоги природоохоронного законодавства України.

Крім того, на даний час опрацьовуються матеріали для розрахунку шкоди завданої довкіллю, зумовленої забрудненням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці