Виявлено непридатні до використання хімічні засоби захисту рослин на території Гайсинського району

Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області року проведено розгляд звернення жителів с. Кіблич  Гайсинського району щодо непридатних засобів захисту рослин, які знаходяться на території Гайсинської міської ради за межами населеного пункту с. Кіблич (Кіблицького старостинського округу).

 Під час проведення перевірки виявлено напівзруйноване аварійне приміщення, в якому зберігаються непридатні хімічні засоби захисту рослин, що залишилися після розпаду та банкрутства колишнього сільськогосподарського підприємства.  

            Крім того, тара в якій зберігаються дані небезпечні відходи повністю пошкоджена, що може призвести  до потрапляння хімічних засобів захисту рослин в навколишнє природне середовище. За результатами проведеної перевірки Гайсинській міській раді видано припис щодо здійснення контролю за місцем зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин та  проведення робіт з безпечної ліквідації. 
            
 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці