Виявлено черговий випадок самовільного користування надрами

❗❗❗Завдяки налагодженій співпраці з адміністрацією Томашпільської ТГ та оперативного реагування Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, виявлено черговий випадок самовільного користування надрами на території Вінницької області.

Рейдову перевірку проведено інспекторами сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Вінницькій області відповідно до листа Томашпільської селищної ради.

В ході проведення перевірки на території Томашпільскої територіальної громади за межами с. Ракова на земельній ділянці, яка межує із колишнім господарським двором сільськогосподарського підприємства виявлено несанкціонований кар’єр з явними ознаками видобування піску. Площа земельної ділянки, на якій видобувався пісок, становить орієнтовно 2000м2, глибина розробки від 2 до 4 метрів. Масштаби незаконної діяльності свідчать про те, незаконний видобуток в цьому кар’єрі здійснюється організовано на протязі тривалого часу.

За інформацією, наданою представниками селищної ради, 22 жовтня 2021 року за їх участю місцевими правоохоронцями саме в цьому кар’єрі близько 21 години були затримані екскаватор та вантажний автомобіль .

Оскільки, в таких діях наявні ознаки кримінального правопорушення, інспекторами на місце події була викликана слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції.

Крім того, Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області направлено заяву до правоохоронних органів про вчинення кримінального правопорушення за ст.240 ККУ.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області наголошує, що надра є виключно власністю народу України і надаються у користування на підставі спеціальних дозволів.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці