Інспекція інформує про початок проведення обліків мисливських тварин з 10 січня 2024 року

З 10 січня 2024 року, відповідно до статті 56 Закону України «Про тваринний світ», для забезпечення охорони та організації раціонального використання тваринного світу користувачами мисливських угідь починається проведення обліку мисливських тварин на території Вінниччини.

У Вінницькій області розташована найчисельніша в Україні популяція Зубра Європейського, віднесеного до Червоної книги України.  За результатами проведеного обліку диких тварин, що відбувся  філією "Вінницьке лісове господарство"  ДСГП  «Ліси України» в січні 2023 року, підтверджено збільшення кількості зубрів у Вінницькій популяції. У лісах регіону мешкає 117 особин Зубра Європейського, яка потребує особливої охорони.

 Звертаємо увагу, що наразі функціонує Державний кадастр тваринного світу України —  один з видів державних кадастрів, що забезпечують документування відомостей кількісного та якісного стану природних ресурсів. Він містить систематизовану сукупність відомостей про географічне розповсюдження видів (груп видів) тварин, їх чисельність і стан, характеристики середовища їх існування і сучасного господарського використання та інші необхідні дані. Все це дає змогу використовувати мисливську фауну раціонально

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці