"НІ" жорстокому поводженню з дикими тваринами!!!

🐾❤️Одним із завдань Державної екологічної інспекції у Вінницькій області є захист диких тварин від жорстокого поводження.

⚖️ Відповідно до статті 1 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», жорстоке поводження з тваринами – це знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило їх мучення, завдало їм фізичного болю, страждань, у тому числі спричинило тілесні ушкодження, каліцтво чи загибель, нацьковування тварин одна на одну та на інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, залишення тварин напризволяще, а також інші порушення правил утримання, поводження та транспортування тварин.

☝️🐶Працівниками Інспекції здійснюється постійний моніторинг та збір інформації щодо недопущення жорстокого поводження з дикими тваринами. У разі виявлення фактів жорстокого поводження з дикими тваринами винні особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності за ст. 89 КУпАП, яка передбачає накладення штрафу від двохсот (3400 грн.) до трьохсот(5100 грн.) неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин, якщо перебування тварин у власника становить загрозу для її життя або здоров’я. У разі якщо ті самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або особою, яку протягом року піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот (5100 грн.) до п’ятисот (8500 грн.) неоподаткованих мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією тварин, якщо перебування тварин у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

❗️✍️У разі, якщо ви стали свідками жорстокого поводження з дикими тваринами чи маєте відповідну інформацію, просимо повідомляти Державну екологічну інспекцію у Вінницькій області за адресою : вул 600-річчя 19, м.Вінниця, 21000 або на електронну адресу vindei@ukr.net чи за телефоном (0423) 55-21-01.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці