До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність пов’язану із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами !

⚖️З 1 січня 2024 року набула чинності Постанова КМУ №58 від 20.01.2023 року «Про затвердження Порядку подання та розміщення звіту суб’єкта господарювання про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням установлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин».

☝️Відтепер суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність на підставі отриманих дозволів на викиди, зобов’язані щороку подавати до дозвільного органу в електронній або паперовій формі звіт, про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням встановлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин.

✍️В звіті будуть відображатися результати виробничого контролю за дотриманням установлених у дозволі на викиди технологічних нормативів та гранично допустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від основних та інших джерел викидів, здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, а також виконання заходів щодо скорочення обсягу викидів (деталізована інформація про проведення відповідних дій з метою виконання конкретного заходу у звітному році).

Подання та розміщення звіту в електронній формі може здійснюватися суб’єктом господарювання, що пройшов автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, кваліфікованого електронного підпису, через електронний кабінет користувача платформи “ЕкоСистема” https://eco.gov.ua/.

❗️ Звіт подається щороку не пізніше 31 березня року, що настає за звітним періодом. Однак, враховуючи Закон України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни», суб’єкти господарювання мають право подати звіти протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов’язку подавати вказані документи.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці