За забруднення атмосферного повітря порушнику доведеться відшкодувати понад 1 мільйон гривень

В ході заходів державного нагляду (контролю), проведених у 2022 році спеціалістами Інспекції, зафіксовано факт здійснення діяльності суб’єктом господарювання, пов’язаної із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря,  за відсутності на те відповідного дозволу.

Інспекторами було встановлено, що на виробничому майданчику підприємства,  основним видом діяльності якого є лісопильне та стругальне виробництво, здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря зі стаціонарних джерел. В результаті чого в атмосферне повітря виділялись забруднюючі речовини: пил деревний, оксид вуглецю, діоксид азоту, речовини у вигляді твердих суспендованих частинок (зола).

Відповідно до проведених обрахунків розмір збитків, завданих довкіллю, склав 1 млн. 342 тис. 055 грн. 52 коп.

Оскільки претензію щодо добровільного відшкодування завданої шкоди суб’єктом господарювання проігноровано, матеріали було скеровано до Вінницької обласної прокуратури для подальшого звернення до суду.

Рішенням Господарського суду Вінницької області від 15.11.2023 позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Вінницькій області щодо стягнення шкоди задоволено у повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці