Інспекцією продовжується проведення операції «Новорічна ялинка» у передноворічний період 2024 року

Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області, на підставі плану спільних заходів, погодженого з органами Національної поліції у Вінницькій області, Центрально-Західним управлінням лісового та мисливського господарства та лісокористувачами області, затвердженого Вінницькою обласною військовою адміністрацією, проводяться заходи пов’язані із збереженням хвойних насаджень.

Лісівники Вінниччини вирощують і заготовляють новорічні дерева в межах шкілок (спеціальних плантацій хвойних порід) здебільшого на землях непридатних для ведення лісового господарства. Враховуючи зазначені факти,  законна заготівля новорічних дерев не завдає шкоди довкіллю.




Так, 22 грудня 2023 року спеціалістами Інспекції спільно із спеціалістами Центрально-Західного управління лісового та мисливського господарства із залученням представників засобів масової інформації, проведено перевірку місць реалізації та заготівлі новорічних дерев.

Під час здійснення зазначених заходів, було перевірено походження новорічних дерев, які реалізовуються у межах міста Вінниці та у межах Вінницького району. Крім того, було здійснено виїзд безпосередньо до місця заготівлі новорічних дерев (спеціальна плантація хвойних порід) у межах Іллінецького лісництва філії «Іллінецьке лісове господарство» ДСГП «Ліси України».

На день проведення зазначених заходів порушень вимог щодо заготівлі та реалізації новорічних дерев не виявлено.




Державна екологічна інспекція у Вінницькій області, щиро вдячна громадянам, підприємствам, установам та організаціям, які займаються вирощуванням, заготівлею та реалізацією об’єктів рослинного світу за свідоме ставлення до вимог чинного природоохоронного законодавства.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці