Фахівцями Інспекції виявлено факт пошкодження дерев

Спеціалістами Інспекції, під час здійснення заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, виявлено пошкодження дерев на території Крижопільської територіальної громади.

Порушники, в кількості 5 осіб, здійснювали пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту  в межах полезахисної лісової смуги за межами села Зеленянка. Зазначені громадяни здійснювали так звану «чистку гілля», яка суперечить чинному природоохоронному законодавству.

На місці інспекторами було виявлено бензопили та інші знаряддя, які стали предметами для вчинення  зазначеного порушення.

За пошкодження дерев у межах полезахисної лісової смуги, на громадян було складено протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 65-1 КУпАП та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу.

Окрім того, порушникам доведеться відшкодувати шкоду, завдану пошкодженням полезахисної лісової смуги (розмір шкоди встановлюється).

В свою чергу інформуємо, що до пошкоджених до ступеня неприпинення росту належать дерева із зламаною вершиною  або  обшморганою  кроною від  третини до половини її довжини,  обідраною корою від 10 до 30 відсотків периметра стовбура  (незалежно від   довжини   і   висоти   пошкодження   стовбура), обідраними  та  зламаними  скелетними  коренями   від однієї   четвертої   частини  до  половини  периметра стовбура.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці