Мобільний додаток ЕкоЗагроза – як додатковий засіб повідомлення про порушення природоохоронного законодавства!

У сучасному світі важливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення, яке є основним каналом зв’язку громадянина й держави.

Саме в умовах воєнного стану якісне зверненням громадян допомагає оперативно фіксувати факти порушення природоохоронного законодавства  внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації.

Для зручності громадян  Міндовкілля запустило офіційний ресурс та мобільний додаток ЕкоЗагроза із даними про загрози довкіллю,  на якому кожен, хто став свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу може подати електронне звернення.

Для подачі електронного звернення у застосунку необхідно:

- підтвердити особу (за допомогою особистого електронного ключа (GOV ID) або через соціальну мережу), вказати ПІБ та контактні дані;

- у рубриці «Повідомити» вказавши категорію екологічного впливу (повітря, ліс, вода, земля, надра, ПЗФ), його місцезнаходження (додати локацію, фото або відео) детально описати ситуацію та відправити;

- результати розгляду звернення будуть відображатися у «Особистому кабінеті» застосунку.

Завдяки застосунку користувачі зможуть дізнаватися дані моніторингових систем про стан повітря, води, ґрунту та рівня радіаційного забруднення по всій Україні, а також одержувати інформацію щодо екологічних загроз, спричинених злочинними діями російських окупантів.

Посилання на вебресурс ЕкоЗагроза:  https://ecozagroza.gov.ua

GooglePlay – завантажити додаток: https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

AppStore – завантажити додаток : https://apple.co/3P7pyJ8

 

Також наголошуємо, що звернення щодо порушення природоохоронного законодавства до Державної екологічної інспекції у Вінницький області можна направити на поштову адресу: 600-річчя, 19, м. Вінниця, 2100 або на електронну адресу vin@dei.gov.ua чи vindei@ukr.net. У зверненні обов’язково варто зазначити: ПІБ, місце проживання, інформацію для зворотнього зв’язку, суть питання (із зазначенням назви суб’єкта господарювання, локацію, фото і т. п.), дату і підпис. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці