15 листопада - Всесвітній день рециклінгу або Всесвітній день вторинної переробки сировини

День вторинної переробки сировини бере початок з 1997 року, де мешканці США вперше відзначили America Recycles Day. Метою проведення заходу було заохочення населення здавати відходи у вторинну переробку і купувати продукцію, зроблену з вторсировини.

З кожним роком споживання ресурсів збільшується, саме тому такого важливого значення набуває економія природних ресурсів, пошуки альтернативних ресурсів та вторинна переробка сировини.

Люди щодня викидають величезну кількість побутових відходів, хоча вагому їх частину можна було б використовувати для вторинної переробки, що принесло б чималу користь довкіллю та державі.

Вторинна переробка  може вирішити проблеми обмеженості ресурсів, зниження вартості готової продукції за рахунок використання більш дешевої сировини.

Варто пам’ятати, що 60 кг зібраної макулатури збережуть життя одного дерева, виробництво 1 т скла зі склобою зменшить використання піску на 600 кг, вапняку – на 170 кг, кальцинованої соди – на 190 кг, польового шпату – на 170 кг та зменшить споживання енергії на 40%, 1 т переробленого алюмінію (алюмінієві банки з напоїв) економить 4 т бокситів, а економія енергії на виробництво алюмінію сягає 95%.

Сортування ж дозволяє надати шанс відходам відправитись на переробку і зробити вклад в порятунок земних ресурсів.

 Вже сьогодні кожен може зробити внесок у зменшення накопичення відходів та дати їм друге життя і цим подбати про навколишнє природнє середовище!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці