Проведено практичне заняття для студентів

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Вінницькій області  для  студентів КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти", згідно програми виробничої практики, було проведено практичне заняття та  ознайомлено студентів з основними напрямками та специфікою роботи Інспекції.

Перед початком заходу зі вступним словом до  здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня звернувся  начальник Юрій Дубовий. В свою чергу начальник відділу інструментально – лабораторного контролю Олександр Юрченко розповів про особливості роботи відділу, наочно продемонстрував прилади, які використовуються для відбору проб викидів від стаціонарних джерел  в атмосферне повітря, а також обладнання для  проведення інструментально – лабораторних досліджень поверхневих, зворотних вод та ґрунтів. 

Крім того, студенти мали змогу ознайомитись із роботою сучасних портативних фотометрів PALINTEST, які дають можливість проводити експрес-аналізи  поверхневих, зворотних вод та ґрунтах. Головний спеціаліст відділу Богдан Шамрай ознайомив з приладами радіаційного контролю для вимірювання іонізуючого випромінювання.

Заступник начальника відділу водних ресурсів Олег Мельник розповів студентам про основні обов’язки інспекційного складу. Було наведено приклади проведених розрахунків шкоди завданої державі, складених актів, приписів, протоколів та винесених постанов. Роз’яснено основні складнощі роботи інспектора при оформленні відповідної документації.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці