За забруднення атмосферного повітря порушником відшкодовано понад 800 тисяч гривень

В ході заходів державного нагляду (контролю) проведених у 2021 році спеціалістами Інспекції зафіксовано факт здійснення діяльності суб’єктом господарювання, пов’язаної із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря,  за відсутності відповідного дозволу.

Перевіркою було встановлено, що підприємством, яке спеціалізується на діяльності складських господарств та зберіганні сільськогосподарської продукції, експлуатувалося зерносушильне устаткування. В результаті чого в атмосферне повітря виділялись забруднюючі речовини : оксид вуглецю, оксиди азоту, речовини у вигляді твердих суспендованих частинок (пил) на декількох виробничих майданчиках на території Вінницької області.

 Розмір обрахованих Інспекцією збитків склав 815 тис. 110 грн. 60 коп.

Оскільки претензію щодо добровільного відшкодування завданої шкоди суб’єктом проігноровано, матеріали було передано до Тульчинської окружної прокуратури для подальшого скерування до суду.

Враховуючи, що рішенням Господарського суду міста Києва від 14.09.2023 року правову позицію Державної екологічної інспекції у Вінницькій області підтверджено, вищевказану суму завданої шкоди порушником відшкодовано у повному обсязі.

Вказані кошти надійдуть до фондів охорони навколишнього природного середовища та в подальшому можуть бути використанні для реалізації природоохоронних заходів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці