Інспекцією проведено засідання круглого столу на тему: «Раціональне використання водних об’єктів у Вінницькій області»

21 вересня 2023 року  за сприяння кафедри екології та охорони навколишнього середовища на базі Вінницького національного аграрного університету із залученням представників депутатського корпусу Вінницької обласної Ради, департаментів і управлінь Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької міської ради, територіальних органів державних установ та викладачів Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області було проведено засідання круглого столу на тему: «Раціональне використання водних об’єктів у Вінницькій області».

Під час зустрічі було обговорено ряд питань, серед яких особлива увага була приділена необхідності проведення інвентаризації водних об’єктів області, проблем, які виникають при заключенні договорів оренди водних об’єктів, відсутності встановлених меж прибережних захисних смуг, охороні водних біоресурсів. Також обговорювалось питання самовільних спусків ставків та передбаченої за це відповідальності.

Усі запрошені прийняли участь в обговоренні піднятих проблем, а також було озвучено бачення можливих шляхів вирішення питань проведення інвентаризації, створення загальнодоступної бази даних по водним об’єктам, а також шляхи наповнення бюджету територіальних громад за рахунок укладання договорів оренди.

За результатом зустрічі було прийнято рішення розробити пропозиції щодо шляхів вирішення піднятих питань та направлення їх до Вінницької обласної Ради, Вінницької ОВА, органів місцевого самоврядування.

 



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці