Результати досліджень відібраних проб з Ладижинського водосховища

Нагадаємо, що на адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 23 серпня 2023 року надійшло повідомлення про мор риби  на Ладижинському водосховищі р. Південний Буг в межах сіл Новоселівка та Маньківка, Тульчинського району. Цього ж дня спеціалістами Інспекції був здійснений виїзд для обстеження водойми та відбору проб води  із вище вказаного водного об’єкта.

В ході проведення  аналізу визначалися основні показники забруднюючих речовин, концентрація яких нормується у водних об’єктах для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення (Наказ МОЗ України №721 від 02.05.2022 року). За результатами аналізу у  пробі,  відібраній у селі Маньківка, виявлено перевищення ГДК (гранично допустима концентрація) по ХСК (хімічне споживання кисню)  у  0,94 рази, а також у 1,6 рази нижче від норми вміст розчиненого кисню. Решта показників забруднюючих речовин знаходяться в межах допустимого значення.

Перевищення зазначених показників можливе через аномально високу температуру повітря для нашого регіону у цей період.

Для детальнішого з’ясування обставин загибелі риби Інспекцією направлено відповідні листи до правоохоронних органів, до місцевих органів виконавчої влади та ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці