Зафіксовано факт здійснення сільськогосподарських робіт по збиранню ріпаку в межах прибережно захисної смуги

Відповідно до Земельного та Водного кодексів вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм з метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності встановлюються прибережні захисні смуги. У прибережних захисних смугах встановлено обмеження у використанні земельних ділянок, зокрема забороняється розорювання земель, а також садівництво та городництво, зберігання і застосування пестицидів і добрив.

Враховуючи вищевикладене Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області здійснюються обстеження прибережних захисних смуг на території Вінницької області щодо можливих фактів порушень при здійсненні господарської діяльності на даних земельних ділянках.                               

Так, під час здійснення рейдової перевірки на території Калинівської міської ради поблизу населеного пункту Глинськ встановлено, що на  земельній ділянці, яка  є прибережною захисною смугою наявні факти використання даної земельної ділянки  для вирощування сільськогосподарських культур (ріпаку)  та зафіксовано факт здійснення сільськогосподарських робіт по збиранню даної сільськогосподарської культури за допомогою комбайну.

Працівниками Інспекції було вжито заходів щодо фіксації даного правопорушення шляхом виклику оперативної групи по 102 для встановлення обставин даного порушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці