Мор риби у ставку «Багацьке» село Вінницькі Хутори

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 24 липня 2023 року надійшло повідомлення про мор риби  на водному об’єкті «Багацьке» с. Вінницькі Хутори Вінницької ТГ. Цього ж дня спеціалістами Інспекції був здійснений виїзд для обстеження водойми та відбору проб води  із вище вказаного водного об’єкта.

Під час огляду працівниками відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів було виявлено 125 екземплярів загиблої риби (120 штук карася та 3 штуки товстолоба) та складено відповідний акт обстеження водного об’єкта «Багацьке». Також проведено розрахунок збитків, загальний розмір яких становить  2420 гривень.

 В місцях виявлення загиблої риби спеціалістами відділу інструментально – лабораторного контролю відбирались проби води для визначення вмісту забруднюючих речовин. В ході відбору проб контролювався рівень розчинного кисню, який в усіх відібраних пробах знаходився в межах допустимого значення від 14,5 мг/дм³ до 18,1 мг/дм³, при нормі не менше 4 мг/дм³.

Наразі проводиться інструментально-лабораторне дослідження відібраних проб на вміст забруднюючих речовин. Про результати дослідження буде повідомлено додатково.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці