УВАГА !!! ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА !!!

За повідомленням ГУ ДСНС у Вінницькій області 19-22 липня на території Вінниччини  переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

 

Посушлива та вітряна погода у поєднанні із початком жнивної кампанії підвищує ризик виникнення пожеж на землях сільськогосподарського призначення та екосистемах.

Фахівцями Інспекції спільно із представника ГУ ДСНС у Вінницькій області розпочато проведення рейдових заходів щодо роз’яснення вимог законодавства серед населення, а також протидії фактам спалювання залишків рослинності, що несе загрозу довкіллю, життю та здоров’ю людей.

 Нагадуємо, що згідно ст.77-1 КУпАП  випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти (3060 грн – 6120 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти (15300 грн - 21420 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Отож, закликаємо всіх дотримуватися правил пожежної безпеки та не допускати  фактів спалювання залишків рослинності і відходів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці