Увага! Інформування Інспекції щодо передачі утворених медичних відходів

Основними утворювачами медичних відходів на території Вінницької області є комунальні заклади охорони здоров’я та суб’єкти господарювання, які зареєстровані в установленому законом порядку та одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

      Міністерством охорони здоров’я наказом  №1602 від 06.09.2022 «Про затвердження змін до санітарно – протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами» затверджено «Держані санітарно-протиепідемічні правила і норми щодо поводження з медичними відходами». Відповідно до розділу Х даних держаних санітарно-протиепідемічні правил і норм щодо поводження з медичними відходами, заклади охорони здоров'я  сповіщають електронною комунікацією до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області про передавання відходів перевізнику або суб'єкту господарювання, який отримав Ліцензію, не пізніше ніж за 12 годин до їхнього передавання за формою, наведеною в додатку 6 до цих Правил.

     На виконання зазначеного наказу протягом I півріччя 2023 р. до Інспекції надійшла інформація від 49 закладів охорони здоров’я та суб’єктів господарювання щодо 141 передачі небезпечних медичних відходів загальною масою 31 т.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці