Розгляд звернення громадян щодо забруднення річки Мурафа

📨 На адресу Інспекції надійшло звернення мешканців Чернівецької територіальної громади щодо забруднення водного об’єкту (річка Мурафа) та загибелі риби внаслідок діяльності місцевого молокозаводу.


🕵️ Спеціалістами Інспекції 05 липня 2023 року з виїздом на місце спільно із представниками Чернівецької селищної ради та представниками Чернівецької громади здійснено обстеження прибережно-захисної смуги вздовж річки Мурафа, що межує із територією підприємства.


🧪 Фахівцями відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби води із річки Мурафа біля території підприємства, вище та нижче по течії річки, також здійснено відбір проб ґрунту в зоні прибережно-захисної смуги біля території суб’єкта господарювання. На даний час проводяться відповідні дослідження на якісні характеристики вод та ґрунтів.


☝️ Зауважимо, що по факту забруднення річки Мурафа порушено кримінальне провадження згідно ч.2 ст.242 КК України, а саме порушення правил охорони вод, що спричинило масову загибель об'єктів тваринного і рослинного світу. На даний момент по даному факту тривають слідчі дії.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці