Виявлено самовільне випалювання сухої рослинності в пожежонебезпечний період

Щороку, з підвищенням температури повітря та встановленням бездощової погоди починається пожежонебезпечний період, що несе нову небезпеку – ймовірність займань у лісових масивах, полях, на торфовищах та водно-болотної рослинності в заплавах річок та водосховищ. Значна частина подібних пожеж стається саме через людський фактор. 

В черговий раз інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу на полі біля с. Юрківка Тульчинського району, було виявлено факт самовільного випалювання сухої рослинності (суха трава та гілля).

За вказане порушення на громадянина було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 77-1 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у сумі 3060 грн.

Вкотре закликаємо усіх бути екологічно вихованими, обачними, застережливими, пильними та уважними, не порушувати чинне законодавство, не спалювати сміття та рослинні рештки – не забруднювати повітря, берегти власне життя і здоров’я!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці