Здійснено відбір проб води з річки Південний Буг

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 05 липня надійшло повідомлення, що на поверхні річки Південний Буг, в районі  пляжу «Хімік», виявлено поодинокі плями болотно-зеленого кольору.

Спеціалістами Інспекції був здійснений оперативний виїзд для детального вивчення ситуації. Було обстежено узбережжя річки Південний Буг та здійснено відбір проб поверхневої води для визначення вмісту забруднюючих речовин. В ході відбору проб води контролювався рівень розчиненого кисню, що становив 14,3 мг/дм3, при нормативі не менше 4,0 мг/дм3, температура води на момент відбору становила 29,3°С.

За результатами проведених досліджень на вміст забруюючих речовин, концентрація яких нормується у водних об’єктах для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення (Наказ МОЗ України №721 від 02.05.2022 року) по показникам: азот амонійний, нітрити, фосфати, сульфати, хлориди перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не виявлено.  

Наразі проводяться інструментально-лабораторні дослідження по іншим показникам, що потребують більш тривалого часу виконання, згідно методик.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці