Понад 500 тисяч гривень за забруднення атмосферного повітря доведеться відшкодувати порушнику

В ході здійснення заходів державного нагляду (контролю), проведених спеціалістами Інспекції на території міста Вінниця у 2022 році, зафіксовано факт здійснення одним із суб’єктів господарювання діяльності пов’язаної із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності відповідного на те дозволу.

Перевіркою встановлено, що підприємством, яке спеціалізується у наданні послуг теплопостачання протягом 2020-2021 року експлуатувалася котельня у складі 2 котлоагрегатів. В результаті чого в атмосферне повітря виділялись забруднюючі речовини: оксид вуглецю, оксиди азоту, речовини у вигляді твердих суспендованих частинок та неметанові леткі органічні сполуки.

Відповідно до проведених обрахунків розмір шкоди, завданої забрудненням атмосферного повітря, склав 567 тис. 844 грн. 51 коп.

Оскільки претензію щодо відшкодування завданої шкоди субєктом проігноровано, матеріали було передано до Вінницької обласної прокуратури для подальшого скерування до суду. На підставі розгляду справи та врахування доводів сторін, Господарським судом Львівської області  14 травня 2023 року підтримано позицію Інспекції та зобовязано субєкт господарювання відшкодувати завдану державі шкоду.

Після сплати, вказані кошти надійдуть до фондів охорони навколишнього природного середовища та в подальшому можуть бути використанні для реалізації природоохоронних заходів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці