Чергова шкода довкіллю завдана на мільйони гривень

Фахівцями відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Інспекції, за участю представників  Вінницької обласної прокуратури, під час здійснення  рейдових заходів щодо охорони, збереження та раціонального використання природних ресурсів виявлено незаконну рубку дерев.


Так, 14 червня 2023 року, невідомими особами здійснено незаконну рубку дерев у  межах захисної лісової смуги вздовж залізничної колії у напрямку Христинівка-Кіблич. На той час горелісоруби встигли зрізати 18 дерев різних порід та діаметрів. За результатами виявленого факту було викликано працівників поліції Гайсинського РУП ГУНП у Вінницькій області. Після прибуття правоохоронних органів на місце вчинення злочину було розпочато проведення слідчих дій шляхом огляду та замірів пнів зрізаних дерев. Під час проведення зазначеного заходу виявлено незаконну рубку ще 196 дерев різних порід та діаметрів у межах полезахисної лісової смуги, яка примикає до захисної смуги відводу залізничників біля с. Марківка на території Теплицької територіальної громади Гайсинського району Вінницької області.


Загальний розмір шкоди завданої незаконною рубкою дерев становить понад 2 млн. 250 тис. грн.

        За даним фактом правоохоронними органами було зареєстровано кримінальне провадження за  ч. 4 статті 246 Кримінального кодексу України та розпочато досудове розслідування.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці