Виявлено та припинено незаконне видобування корисної копалини на території Вендичанської селищної ради

Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області виявлено та припинено незаконне видобування корисної копалини, за зовнішніми ознаками схожої на вапняк. Протиправні дії вчиняли працівники місцевих агроформувань на території Вендичанської селищної ради. На місці вчинення правопорушення працівниками Інспекції було виявлено екскаватор, навантажувач та 5 вантажних автомобілів. Для фіксації обставин та встановлення осіб причетних до вчинення правопорушення працівниками Інспекції було викликано слідчу оперативну групу Могилів – Подільського районного відділу поліції.



Як з’ясувалось, видобуток корисних копалин здійснювався на підставі дозволу, виданого Вендичанською селищною радою трьом суб’єктам господарювання, що суперечить статтям 16, 19 Кодексу України про надра, оскільки надання спеціальних дозволів на користування надрами належить виключно до повноважень центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр - Державної служби геології та надр України.

По факту порушення правил охорони та використання надр правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.240 ККУ, ведеться досудове розслідування.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці