Ліс крадуть вагонами

❗️❗️❗️Зрозуміти і пробачити чи покарати. Сумнівів не може бути. Порушники мають нести повну відповідальність за свої дії. Відшкодувати збитки і понести реальну кримінальну відповідальність.

🕵️‍♀️Фахівцями відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області спільно із працівниками Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області зафіксовано факт незаконної рубки дерев, переважно породи дуб, у кількості 491 шт. Загальний розмір шкоди становить 8 853 789,23 грн.

📑Дане правопорушення виявлено у межах полезахисних лісових смуг за межами с. Михайлівка, на території Тульчинської територіальної громади Тульчинського району Вінницької області.




☝️Матеріали по даному факту направлені до правоохоронних органів для здійснення досудового розслідування згідно статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України.

‼️До відома.

Протягом 2020-2021 років Інспекція у Вінницькій області спільно з Управлінням СБУ у Вінницькій області виявлено масштабні порушення у лісовій галузі.Зафіксовано самовільні рубки без жодних документів.

🟢ДП "Хмільницьке лісове господарство" 177 дерев на суму 2,4 млн.грн.

🟢ДП "Дашівське досвідне лісомисливське господарство " 2863 дерев на суму 30,5 млн. грн.

🟢ДП «Іллінецьке лісове господарство» 478 дерев на суму 2,5 млн. грн.

🟢ДП «Гайсинське лісове господарство» 2888 дерев на суму 31,1млн. грн.

🟢ДП "Тульчинський райагроліс ВОКСЛП "ВІНОБЛАГРОЛІС" 1079 дерев на суму 9,5 млн. грн.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці