Спалювання сухої рослинності: небезпека і шкода

🕵️‍♀️ Спеціалістами відділу Державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу спільно з фахівцями ГУ ДСНС у Вінницькій області та представниками місцевого самоврядування Галайковецького старостинського округу було проведено профілактичну роз'яснювальний роботу щодо небезпеки, яку несе самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків. У ході проведення даного заходу вкотре зверталась увага на суворе дотримання правил пожежної та техногенної безпеки та масштаби шкоди, яка наноситься як здоров'ю людини, так і екологічній та національній безпеці України в цілому.

🔥 У результаті подібних пожеж забруднюється атмосферне повітря, знижується родючість грунтів, гинуть дрібні тварини, комахи та їх личинки, знищується насіння однорічних, дворічних та деяких багаторічних рослин. Під час згоряння рослинних залишків у повітря вивільняються мікрочасточки диму. До їх складу входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, канцерогенні сполуки та високотоксичні речовини, що осідають у легенях та викликають онкологічні захворювання і генні мутації.

☝️❗Державна екологічна інспекція у Вінницькій області закликає громадян не нехтувати правилами пожежної безпеки та не випалювати суху траву на відкритих територіях, у лісі, присадибних ділянках та поблизу господарських і житлових будинків! Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці