День зникаючих видів

🐂🐸❗ Щороку кожної третьої п’ятниці травня-місяця світ відзначає важливу екологічну подію – День зникаючих видів, метою якого є зосередження уваги людства до проблеми вимирання тварин, збереження рідкісних видів та збільшення їх популяції. Дуже багато тварин, які занесенні до Червоної книги України, мешкають на Вінниччині, зокрема: видра річкова, чорний лелека, горностай, жаба прудка, зубр, кіт лісовий, та ін.

      Зникаючі види можуть наражатися на ризик через такі фактори, як: вирубування лісів, розорення степів, осушення боліт, спорудження водосховищ, каналів, прокладання автошляхів та залізниць, ліній електропередач, побудови міст, що докорінно змінює екосистему.

     Для тварин, що пристосовувалися до певних умов протягом тисячоліть, такі різкі зміни виявляються несприятливими, і вони або повністю зникають, або ж стають рідкісними. З метою збереження унікальних видів, що перебувають під загрозою зникнення, на території України створені заповідники, де в неволі розводяться рідкісні дикі тварини для подальшого їх повернення у дику природу. Відзначення цього дня привертає увагу до дикої природи, її вагомості для забезпечення розвитку та добробуту людини.

☝️   Закликаємо всіх громадян свідомо і дбайливо ставитись до багатств дикої природи, берегти їх і примножувати заради майбутніх поколінь!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці