Нараховано понад 160 тисяч гривень збитків за незаконний вилов біоресурсів

Під час проведення рейдової перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в період операції "Нерест 2023" 05 травня,  близько 02 год 30 хв, інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Інспекції спільно з працівниками Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області на Мартинівському водосховищі р. Рів в межах с. Мартинівка Жмеринського району Вінницької області виявлено порушника, який за допомогою дерев'яного човна та  трьох заборонених сіткоснастевих знарядь лову - зябрових сіток, здійснював вилов водних живих біоресурсів - риби.

 В результаті зазначеного правопорушення виловлено рибу в кількості 101 екземпляр, а саме: 96  карасів, 3 коропи, 1 краснопірку та 1 лина,   загальною вагою 37 кг 900 гр.

 Відносно порушника спеціалістами Інспекції складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Сума збитків завданих державі становить 166 056 грн.

На місце події було  викликано слідчо - оперативну групу Жмеринського ВП, якою проведено огляд місця події та вилучено у порушника дерев'яний човен, заборонені сіткоснастеві знаряддя лову, в кількості 3 штуки, та виловлену ним рибу. 

Відомості про дану подію внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 249 КК України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці