Понад 200 тисяч гривень відшкодовано за забруднення атмосферного повітря

В ході заходів державного нагляду (контролю), проведених у 2021 році спеціалістами Інспекції, зафіксовано факт здійснення діяльності суб’єктом господарювання, пов’язаної із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності відповідного дозволу, на території Ямпільської територіальної громади.

Перевіркою встановлено, що підприємством, яке спеціалізується на вирощуванні та зберіганні сільськогосподарської продукції, експлуатувалися зерноочисне устаткування, автозаправна станція, опалювальні пункти. В результаті чого в атмосферне повітря виділялись забруднюючі речовини : оксид вуглецю, оксиди азоту, речовини у вигляді твердих суспендованих частинок (пил) та неметанові леткі органічні сполуки.

Відповідно до проведених обрахунків розмір шкоди, завданої забрудненням атмосферного повітря, склав 222 тис. 160 грн. 49 коп.

Оскільки претензію щодо відшкодування завданої шкоди субєктом проігноровано, матеріали було передано до Могилів-Подільської окружної прокуратури для подальшого скерування до суду. Однак, не очікуючи рішення суду, субєктом господарювання прийнято рішення відшкодувати завдану державі шкоду в досудовому порядку.

Вказані кошти надійдуть до фондів охорони навколишнього природного середовища та в подальшому можуть бути використанні для реалізації природоохоронних заходів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці