Проведено відбір проб води з річки Тяжилівка

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло звернення від квартального комітету «Тяжилів» щодо витоку мастила з-під земельного покриву по вулиці Юрія Іллєнка, навпроти будинку №54 з подальшим потраплянням в річку Тяжилівка.

25 квітня спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю та відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Інспекції спільно з секретарем квартального комітету виїхали за вказаною адресою для обстеження зазначеного місця. В ході обстеження було виявлено місце просочення невідомої рідини на поверхні грунту біля бетонного паркану навпроти будинку №54 та здійснено відбір проб грунту і поверхневої води з річки для інструментально-лабораторних досліджень.

Крім того, спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю, згідно плану – графіку спостережень за якістю поверхневих вод річок Вінницької області, було проведено обстеження та відбір проб води річки Тяжилівка від вищевказаної адреси до місця впадіння її у річку Південний Буг.

В ході відбору проб контролювався рівень розчинного кисню, який в усіх пробах відібраних вод знаходився в межах допустимого значення від 7,3 мгО/дм³ до 7,8 мгО/дм³, при нормі не менше 4 мгО/дм³.

Наразі проводиться інструментально-лабораторне дослідження усіх відібраних проб на вміст забруднюючих речовин. Про результати яких буде повідомлено додатково.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці