Операція «Нерест 2023» триває

Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області в період з 18.04.2023 по 22.04.2023 року проведено рейдову  перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в  сезон «Нерест 2023».     

     Так,  20 квітня,  близько 6 год 30 хв на Антонівському  водосховищі, в районі  с. Антонівка Барської ОТГ Жмеринського району  Вінницької області було виявлено  порушника природоохоронного законодавства,  який здійснював  незаконний вилов водних живих біоресурсів забороненими сіткоснастевими знаряддями лову – сітками, в кількості 2 шт. В результаті чого виловлено рибу виду  карась, в кількості 33 екземпляри.

Відносно порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Сума збитків завданих державі становить 52 173 грн.

     На місце події було викликано слідчо-оперативну групу ВП №1 Жмеринського РВП, якою проведено огляд місця події та вилучено у порушника заборонені знаряддя лову та гумовий човен. Відомості про дану подію внесено до ЄРДР за ч. 1   ст. 249 КК України.  

     Також, за вказаний період було здійснено рейдову перевірку спільно з працівниками поліції, в результаті чого складено 2 адміністративні протоколи за  ч.3 ст.85 КУпАП. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці