Екоакція "Шевченко єднає Україну"

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області на чолі з начальником Юрієм Дубовим доєдналася до Екоакції "Шевченко єднає Україну". Спільно з директором комунального закладу "Мурованокуриловецький спортивний ліцей"  Олександром Стозубом  та його педагогічним і учнівським колективом, представниками Мурованокуриловецької територіальної громади, директора ДП «Мурованокуриловецький райагроліс»  ВОКСЛП «Віноблагроліс» Сергія Кушніра, лісничого ДП «Мурованокуриловецький райагроліс»  ВОКСЛП «Віноблагроліс» Олександра Яровика, лісничого ДП «Мурованокуриловецьке лісництво» Філія "Жмеринське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" Миколи Слободецького проведено посадку дубів Шевченка в кількості 25 саджанців в парку-пам'ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення «Жван», розташованого на території комунального закладу "Мурованокуриловецький спортивний ліцей" Вінницької обласної Ради.

 Жолуді для майбутньої екоакції зібрали ще чотири року тому. Донорами стали три дуби Тараса Шевченка на території національного заповідника на його Батьківщині на Черкащині. Їх виростили в теплицях до оптимального віку для пересадки.

Дерева не тільки виробляють кисень, а й затримують пил, шкідливі речовини. Тому саме посадка дерев є початком розвитку та підтримкою нового життя, це ще один крок для створення чистого середовища для майбутніх поколінь.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці