Увага! Нерест-2023!

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області повідомляє, що з 1 квітня 2023 року розпочинається період нересту водних біоресурсів. Наказом Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області № 58-0 від 23.03.2023 встановлено весняно – літню заборону на вилов водних біоресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області у такі терміни:

-         у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами) з 01 квітня по 20 травня (включно);

-         у водосховищах з  01 квітня по 09 червня (включно);

-         у р. Дністер з усіма притоками з 01 квітня по 10 червня (включно);

-         у придаткових водах (протоки, гирла, озера, ставки, та інші водойми) з 01 квітня по 30 червня (включно).

       Нагадуємо, що відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.09.2022 року № 700 затверджені нові правила любительського і спортивного рибальства, які необхідно обов’язково дотримуватись усім без виключення громадянам для уникнення дисциплінарної, адміністративної, цивільної і кримінальної відповідальності.

Відповідно до чинного законодавства, за порушення правил рибальства особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності за ч.3 ст. 85 КУпАП. Розмір штрафу за цією статтею становить від  34 до 170 грн.

        За грубе порушення правил рибальства на порушника буде складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову). Матеріали у даному випадку направляються на розгляд до судових органів.

Також варто не забувати, що з 06.10.2021 року розмір штрафної санкції за незаконний вилов того чи іншого виду риб збільшено в рази. Як приклад, вартість 1 незаконно добутого карася становить 1 581 грн., окуня – 3 162 грн. та судака – 3 587 грн. Повний перелік наведено за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1209-2011-%D0%BF#Text

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці