21 березня- Міжнародний день лісів !

21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день лісів (International Day of Forests), який був заснований в 1971 році. Ініціатором відзначення виступила Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в 1971 році і ця ідея була підтримана Всесвітньою Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН (ФАО).

Ліси є загальним надбанням людства. Вони являють собою найбільш біологічно різноманітну екологічну систему всієї суші, в якій мешкає і росте більше половини всіх наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин. Саме тому Міжнародний день лісів пов’язаний з діяльністю щодо посадки лісів та висвітлення важливості збільшення кількості зелених насаджень.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області також долучилася до заходів щодо збільшення лісистості території області. Спеціалісти Інспекції спільно із працівниками Філії «Вінницьке лісове господарство» ДСГП «Ліси України» провели заготівлю посадкового матеріалу (дуба звичайного) у кількості 15 000 саджанців для подальшого висадження у лісових масивах області.

Пам’ятаймо, що майбутнє лісу у наших руках!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці