Державі відшкодовано збитки у сумі понад 635 тисяч гривень, що завдані внаслідок забруднення атмосферного повітря

Одним із суб’єктів господарювання, який спеціалізується на діяльності, що пов'язана з сільськогосподарським виробництвом та розведенням великої рогатої худоби молочних порід на території Вінницької області, за позовом Вінницької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Інспекції, в повному обсязі відшкодовано збитки, заподіяні державі в сумі понад 635 тисяч гривень.

Нагадаємо, що спеціалістами Інспекції, у 2021 році за результатами проведеного планового заходу державного нагляду (контролю), виявлено факт здійснення одним із суб’єктів господарювання у 2020-2021р. діяльності пов’язаної із викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без відповідно на те дозволу, що є порушенням ч.5 та ч.6 ст.11 Закон України "Про охорону атмосферного повітря".

Розмір шкоди завданих протиправними діями розраховано у відповідності до «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 28 квітня 2020 р. № 277».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці