Виявлено факт розміщення небезпечних відходів на території Вороновицької селищної ради

02 грудня 2022 року в ході перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства спеціалістами Інспекції було виявлено факт розміщення небезпечних відходів (відпрацьованих люмінесцентних ламп) на відкритому ґрунті у лісосмузі, яка знаходиться на території Вороновицької селищної ради за межами населеного пункту Обідне  на площі 400 м2.                                   

У люмінесцентних лампах міститься ртуть, що знаходиться в агрегатному стані у вигляді парів, які дуже шкідливі та можуть викликати важке отруєння. Вдихання таких парів може призвести до ураження печінки, нирок, нервової системи людини.       

Відповідно до закону України «Про відходи» відпрацьовані  ртутовмісні люмінісцентні лампи, які є небезпечними відходами, підлягають  утилізації підприємствами, що мають відповідну ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

Враховуючи вищевикладене, Інспекцією направлено заяву до правоохоронних органів для встановлення причетних осіб у скоєному правопорушенні та направлено лист до Вороновицької селищної ради щодо забезпечення безпечної утилізації вказаних небезпечних відходів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці