До уваги!

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області інформує громадян, які використовують свої автомобілі та заправляють його дизельним паливом, що Кабінет Міністрів України (КМУ) Постановою від 1 серпня 2013 р. за №927 затвердив «Технічний регламент щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив» в якому чітко визначено продаж літнього та зимового пального, а саме: літній період – з 16 квітня до 15 жовтня (шість місяців); зимовий період  з 16 листопада до 15 березня (чотири місяці); перехідний період – з 16 березня до 15 квітня (один місяць) та з 16 жовтня до 15 листопада (один місяць). Основні ризики у власників автомобілів з дизельним двигуном виникають в зимовий період, адже візуально відрізнити зимове дизельне пальне від лiтнього практично неможливо. Літнє ДП мутніє при -5°С, зимове після -20°С. Тому, щоб зберегти двигун в зимовий час, рекомендуємо заправлятися дизпаливом в надійних та перевірених мережах АЗС та пропонуємо розібратися, які ж документи зобов’язаний мати суб’єкт господарювання для підтвердження якості пального.

         На вимогу споживача (користувача) розповсюджувач повинен надати копію документа про якість (паспорт якості) палива та копію декларації про відповідність.

         Також, кожна партія палива, що вводиться в обіг або перебуває в обігу, повинна мати документ про якість (паспорт якості) палива. У випадку не надання розповсюджувачем продукції вказаних документів, споживачам варто задуматись про доцільність придбання пального на вказаних автомобільно заправних станціях.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці