До штатного розпису Інспекції внесено зміни !

✍️ З 1 січня 2022 року, згідно Закону України “Про публічні закупівлі”, проводити закупівлі можуть виключно уповноважені особи.

Уповноважена особа — це службова (посадова) чи інша особа, яка є працівником замовника і відповідає за організацію та проведення процедур закупівлі/спрощених закупівель.

Обов’язки уповноваженої особи визначені частиною 10 статті 11 Закону України “Про публічні закупівлі”.

Основні з них:

• планування закупівель та оприлюднення річного плану в електронній системі;

• обрання виду закупівлі;

• проведення процедур закупівель та спрощених закупівель;

• складання, затвердження та зберігання документів з питань публічних закупівель;

• оприлюднення звіту про договір про закупівлю у випадку здійснення закупівлі відповідно до частини 7 статті 3 цього Закону (тобто у випадках, коли є підстава для укладення прямого договору замість проведення спрощеної закупівлі).

Уповноважена особа зобов’язана неупереджено ставитись до усіх учасників процедури закупівлі та не мати конфлікту інтересів. Вона повинна діяти в інтересах замовника та забезпечити чесну та об’єктивну процедуру аукціону чи інших, визначених Законом, процедур закупівлі. Рішення уповноваженої особи має прийматись відповідно до принципів відкритості та неупередженості. Порушення уповноваженою особою вимог Закону України «Про публічні закупівлі» тягне за собою персональну відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Для забезпечення діяльності Інспекції в штатний розпис було внесено зміни та введено посаду головного спеціаліста з питань організації та проведення процедур закупівель.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці