Воєнний стан не звільняє порушників природоохоронного законодавства від обов’язку вішкодовувати шкоду, завдану державі у довоєнний період !!!

Попри війну, розв’язану російською федерацією, Інспекцією продовжується робота щодо здійснення своїх функціональних обов’язків та обрахунків шкоди, завданої суб’єктами господарювання внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на території Вінницької області.

Так, з початку року спеціалістами Інспекції, за результатами задокументованих у довоєнний період фактів порушення вимог законодавства у сфері охорони атмосферного повітря, проведено розрахунки та пред’явлено 31 претензію щодо добровільного відшкодування завданої державі шкоди на суму 2 млн. 927 тис. 758 грн. У добровільному порядку відшкодовано 230 тис. 036 грн, щодо стягнення решти коштів -  робота триває. У разі відмови у відшкодуванні порушниками завданої ними шкоди, вказані кошти будуть стягуватися у судовому порядку.

Вкотре нагадуємо про те, що в рамках спрощення умов ведення господарської діяльності під час війни,  відповідно до Постанови КМУ №314 від 18.03.2022 р "Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану", право на провадження господарської діяльності може набуватися суб’єктами господарювання на підставі безоплатного подання до дозвільних органів декларації про провадження господарської діяльності, без отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці