Ще один крок на шляху до євроінтеграції

20 вересня Верховною Радою України ухвалено у другому читанні урядовий законопроект №6477 «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів».

Даний реєстр стане єдиною державною онлайн системою даних про викиди та перенесення забруднюючих речовин. На цифровій мапі відображатимуться всі підприємства-забруднювачі та інформація про них. Крім того, національний реєстр буде інтегровано з відповідним Європейським реєстром.

Прийняття даного Закону та створення вказаного реєстру надасть  державним органам дієвий механізм для прийняття найкращих управлінських рішень та допоможе відстежувати викиди і перенесення забруднювачів у часі та просторі, аналізувати заходи із зменшення викидів,  встановлювати пріоритети у  необхідності скорочення тих чи інших потенційно шкідливих викидів забруднюючих речовин.

Крім того, громадськість отримає доступ до екологічної інформації та можливість приймати участь у формуванні державної екологічної політики у сфері реєстрації викидів. 

Звичайно для повної реалізації завдань вказаного Закону необхідно провести роботу над прийняттям підзаконних актів, але впорядкування законодавства у даній сфері є серйозним кроком, оскільки є частиною міжнародних зобов’язань України та умовою прийняття до Європейської спільноти.

Із текстом законопроекту можна ознайомитися перейшовши за посиланням : http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=73526                       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці