Задоволено позов на користь Інспекції

Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області у вересні 2020 року проведено позапланову перевірку щодо дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природнього середовища ДП «Шепетівський військовий лісгосп». В ході перевірки встановлено, що підприємством під час здійснення  господарської діяльності проведено рубку дерев без відповідних дозвільних документів, що є порушенням вимог природоохоронного законодавства.

Внаслідок вчинення незаконних дій ДП «Шепетівський військовий лісгосп» державі заподіяно збитків на суму 263 824,22 грн 22 коп.

З метою надходження коштів до бюджету, на адресу підприємства направлено претензію щодо добровільної сплати суми збитків. Однак підприємством не вжито заходів щодо досудового врегулювання питання по відшкодуванню збитків завданих державі.

В результаті  Інспекція звернулась з позовом до судової інстанції щодо стягнення шкоди та 08 червня 2022 року рішенням Господарського суду Хмельницької області  задоволено позов на користь Інспекції.  В свою чергу 14 вересня 2022 року Північно-Західним апеляційним господарським судом рішення залишено в законній силі, а тому ДП «Шепетівський військовий лісгосп» було зобов’язано сплатити не тільки суму збитків, яку було завдано державі, а й покрити судові витрати Інспекції за звернення до суду.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці