Зупинено незаконну рубку дерев на території Крижопільської територіальної громади !

Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу продовжуються здійснюватися заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на території Вінницької області.

 Під час здійснення зазначених заходів, в межах полезахисної лісової смуги на території Крижопільської територіальної громади Тульчинського району спеціалістами було затримано трьох громадян, які здійснювали незаконну рубку дерев по «налагодженій схемі».

Так, група осіб «бізнесменів» шляхом здійснення незаконної рубки дерев у межах полезахисної лісової смуги між селами Тернівка та Заболотне, незаконно збагачувалась шляхом реалізації деревини непромислової для населення по 1200 грн. за один складометр.

Однак, злочинну діяльність було зупинено. На місце події інспекторами Інспекції було викликано працівників поліції, які вилучили бензопили та автомобіль, що були виявлені на місці злочину. Порушникам було повідомлено про підозру за ч.2 ст.246 ККУ (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) та обрано запобіжний захід - домашній арешт.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці