Увага! Полювання на пернату дичину на території Вінницької області заборонено!

Відповідно до статей 8, 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та у зв’язку із введенням та продовженням воєнного стану в Україні, голова Обласної військової адміністрації Сергій БОРЗОВ підписав наказ від 08 серпня 2022 року №1413 «Про заборону полювання на пернату дичину».

Згідно з наказом, на території Вінницької області полювання на пернату дичину у мисливському сезоні 2022 року ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!

 Державна екологічна інспекція у Вінницькій області попереджає, що за порушення вимог даного наказу порушникам загрожує адміністративна відповідальність як за ч. 1 ст. 85 КУпАП (штраф від 102 до 1020 грн) так і за ч. 2 ст. 85 КУпАП (штраф  від 1020 до 2040 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих об'єктів тваринного світу або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника).  Також, за порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 248 ККУ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці