Переведення котлів на альтернативні види палива потребує коригування дозвільних документів !

На сьогодні суб’єкти господарювання готуючись до осінньо-зимового періоду в умовах війни та можливого дефіциту палива (газу), шукають альтернативи, зокрема здійснюють заміну теплогенеруючого устаткування для можливості використовувати як основний вид палива дрова, щепу, паливні брикети, вугілля, тощо. Звертаємо увагу на те, що зміна виду палива яке використовується у котлах, призводить до змін кількісного та якісного складу викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Згідно із ст.11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» у разі зміни параметрів джерел викидів, їх кількості, кількісного та якісного складу викидів забруднюючих речовин, до дозволів на викиди  вносяться зміни.

Однак, для спрощення умов ведення господарської діяльності під час війни, Кабінетом міністрів України 18 березня 2022 року ухвалено Постанову №314 "Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану".

Відповідно до вказаної Постанови, у період воєнного стану право на провадження господарської діяльності, в тому числі тої яка супроводжується викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, може набуватися суб’єктами господарювання на підставі безоплатного подання до дозвільних органів декларації про провадження господарської діяльності, без отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Декларація може бути подана за вибором суб’єкта господарювання незалежно від задекларованого (зареєстрованого) місцезнаходження (місця проживання), місця провадження господарської діяльності або місцезнаходження відповідного об’єкта.

Декларацію можна подати в електронній формі — через Єдиний державний веб-портал електронних послуг (Портал Дія) за посиланням: https://diia.gov.ua/services/yedeklaraciya

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці